Blogi

 

Gluteenittomia ohjeita siis olen testaillut, lehdistä ja keittokirjoista joitain löytänyt. Tämä kaurapikkuleipä oli jokin vanhempi Pirkan ohje, jonka muutin gluteenittomaksi. Korvasin vehnän mm. pienellä määrällä ragijauhoja, joka uusi tuttavuus, sekä kaurajauholla, riisijauholla, ja perunajauholla. Ragia ei kannata laittaa paljoa, ettei tule liian...

Keitin tuoreesta paprikasta, kasvisliemikuutiosta ja mausteista keiton ( reilu kilo paprikasuikaleita kattilaan, freesaus öljyssä, sitten vettä 2 l asti, lisäsin 2 kasvisliemikuutiota, ja mm. cajunmaustetta, suolaa, hiven pippuria). Sekaan laitoin kevätsipulia ja annoin kiehua kymmenkunta minuuttia. Keiton suurustamiseen olisi käynyt hyvin maizena,...

Vietin Intian Vrindavanissa maaliskuussa kolmisen viikkoa. Oli paljon nähtävää ja koettavaa. Siellä juhlittiin juuri silloin pari päivää holia, jonka uskonnollinen merkitys on mm. ihmisten samanarvoisuus. Holi on värileikkiä, jossa kaikki heittävät värijauheita toistensa päälle. Lopuksi kaikki värit ovat sekoittuneet niin, ettei ihmisiä meinaa edes...

Vieraita oli tulossa ja halusin tarjota heille hyvää ruokaa sunnuntain kunniaksi.

Sain lahjaksi kauniin paketillisen tofua. Syön ja ostan tofua itsekin melko paljon, mutta koska tämä oli lahja halusin antaa sille arvoa ja tehdä siitä jotain erilaista ja uutta. Laitoin siis aivonystyrät ( tai mitä lie..) töihin ja sain inspiraation tähän ruokaan.