Blogi

 

Hieno aamu leipoa sämpylöitä tänään. Jääkaapissa oli porkkanasosetta antamaan leipiin väriä ja makua, sitten laitoin mukaan kaurahiutaleita. Jauhoina käytin hiivaleipäjauhoa ja vähän vehnää.Vaivasin taikinan käsin, lisäsin jauhoja välillä ja jätin taikinan lepäämään muovin alle 10 min. ajaksi. Sitten leikkasin sämpylän paloja; en juuri riivannut,...

Torttuja,torttuja tuli leivottua tilaukseen. Netistä löytyneet ohjeet olivat oikein hyviä ja innostuin luomaan omanlaisiakin torttuja. Tein massasta kuivempaa ja lisäsin mausteita.. Hauskaa puuhaa oli. Torttuja sitten sai maistella useampana päivänä - joskus täytyy tuotekehittelyn vuoksi uhrata vaikka uumansa.. ;)

Välillä tahtoo makeaa, kahvin kanssa ja muutenkin. Sokerihammas mokoma kolottelee..

Ihanaa päästä taas leipomaan! Tauosta tulikin vähän luultua pidempi, mutta nyt taas..no ei ihan sorvin ääressä, vaan..työntouhussa kuitenkin. :)

Joulun jälkeen se alkoi; tahtoo tehdä itse seitania. Käsi kesti taas vaivaamista jonkin verran. Ostin jo nyt kaupasta välillä leivänpäällistä, ulkomailta tuotua 35,- kilohintaan..