Drench yourself in colors

05.05.2019

Vietin Intian Vrindavanissa maaliskuussa kolmisen viikkoa.  Oli paljon nähtävää ja koettavaa. Siellä juhlittiin juuri silloin pari päivää holia, jonka uskonnollinen merkitys on mm. ihmisten samanarvoisuus. Holi on värileikkiä, jossa kaikki heittävät värijauheita toistensa päälle.  Lopuksi kaikki värit ovat sekoittuneet niin, ettei ihmisiä meinaa  edes tunnistaa niiden alta.  Löysin toisenkin selityksen: holi on muistutus siitä, että elämä on värikästä, eikä siitä tulisi tehdä ankeaa. Ei pitäisi myöskään tehdä toisia surullisiksi - vaan iloisiksi, kuten värit.

Värileikki salli meidän tulla lasten kaltaisiksi ja hullutella oikein kunnolla. Paljon naurua ; kerrankin sai sotkea ja heitellä värejä joka suuntaan.

Intiassa on helppo olla kasvissyöjä. Yövyimme parissa eri paikassa ja ruoka oli hyvin maustettua ja maukasta. Naanleivät maistuivat sielläkin.

Kävin myös ayurveda konsultaatiossa  ja sain muutaman kuukauden lääkkeet ja ohjeet mukaan. Ruokavalio supistui, ja olenkin jo tehnyt uusia gluteenittomia ruokia, koska vehnä ei ole nyt sallittujen ruokien listalla. Totesin, että mm. linsseistä saa yllättävän hyviä burgereita ja kvinoa on  vaan niiin hyvää ja ruokaisaa (edelleen, on tullut syötyä ennenkin).

Kotosuomessa vietettiin vappua. Iloinen ja värikäs myöskin; ilmapalloja, serpentiiniä, simaa ja munkkeja ym., hulinaakin. (Tosin meillä ei juoda mitään simaa vahvempaa ;) )