Hyvä lounas

01.11.2018

Olen ollut hoitoalalla yli 20 vuotta. Oli iso kynnys aloittaa leipominen ja käyttää paljon sokeria ja rasvaa, eikä se oikein hyvin onnistunutkaan v. 2014, kun olin suorittanut leipurin perustutkinnon. Hoitaja minussa kapinoi silloin. Aika on tehnyt tehtävänsä ja asia ihan ok nyt. Vegaanileivonnassa käytän useimmiten öljyä,  sokeri voi olla valkoista tai sitten intiaanisokeria tai agavesiirappia. Leivonnaisten sokerimäärä ei häiritse niin paljoa, kun tiedän, että muuten ruokavalioni on terveellisempi kuin ennen.

Tämä lounas on mielestäni osoitus siitä, miten helppoa on syödä vegaanisesti hyvin. Siemennäkkärin päällä on punajuurihummusta, jossa tahinin korvasin seesaminsiemenillä, muuten on tehty kuten tavallinen hummus. Paistettua uuni bataattia ja tofumakkara, lisäksi salaattia pähkinöillä.