Joensuun kurssi

18.02.2019

Erinäisten sattumusten jälkeen juna saapui viimein Joensuuhun, parisen tuntia aikataulusta myöhässä. Menin paikkakunnalle jo edellisenä iltana, sillä  lauantain kurssi alkoi seuraavana päivänä jo klo 12 ; sitä ennen otettiin valmiiksi astioita, vuokia ym. tarvittavia välineitä jo esille. Ruokatarvikkeet olinkin jo hankkinut aiemmin ja tuonut kassissani mukanani ison kasan mausteita sekä ruokaohjeet. Kurssille saapui 7 innokasta kasvisruoan ystävää, mukana muutama aivan ensikertalainen, tutustumaan vegaaniruokiin. Aloitettiin hyydykekakulla, jonka alkuperäinen ohje on eräästä lehdestä viime kesältä. Olen hieman muuttanut ohjetta ja raaka-aineitakin, ja syystäkin; kaikki saivat pian huomata, että lehden ohjeen mukaan tehtynä eteen tuli heti muutama kiperä paikka, jos ei ole ennen tehnyt tällaista kakkua ilman liivatetta. Kokemus on paras opettaja ja kursseillani kaikki pääsevät itse kokkaamaan,  maistelemaan ja maustamaan. Tarvittaessa ohjeita muutetaan lennosta ja uudet vinkit voi kirjoittaa ylös,  niin että kotonakin muistaa miten kurssilla tehtiin. Kakku tuli lopulta tehtyä ja valmistustapa ja -tekniikka kirjattiin tarkoin ohjeeseen. Kakun hyytyessä jääkaapissa parisen tuntia valmistimme muutkin ruoat, ja  siivosimme paikkoja - suurkiitos Juhalle, joka tiskasi astioita hyvin monta kertaa  :)

Lopuksi pöytä katettiin, moni otti vielä itselleen kuvia ruoista, ja sitten  pääsimme syömään ja maistelemaan. Kurssilaiset olivat oikein päteviä ja mukavaa seuraa, ja ruoat onnistuivat erinomaisesti. Myös kakku oli herkullinen - ja hyytyi hyvin tässä ajassa ( muutaman niksin avulla). Kiitos kaikille mukanaolosta!

 Kurssipalautteiden mukaan: ruokaohjeet olivat hyviä,  ruuat uusia tuttavuuksia ja erilaisia ja niistä sai monia ideoita arkeen. Paras kommentti tuli ensikertalaiselta, henkilöltä, joka ei ole vielä täysin kasvissyöjä. Hän sanoi, että oli yllättynyt siitä, miten herkullista vegaaniruoka voi olla. Lämmin kiitos palautteista :)