Kaalikääryleet

15.09.2018

Muistoja herättävä ruoka. Ennen vanhaan äitini teki syksyisin monta pellillistä kerralla. Nyt ei ole enää äitiä ruokaa tekemässä, ja ohjeet olen muuttanut vegaanisiksi. Tein kerralla osan kääryleistä linssi-riisi täytteellä ja osan soijarouhe-härkäpapu-kaura -täytteellä. .

Kuluihan siinä muutama tunti aikaa, kun piti aloittaa kaalinpään keittämisellä , mikroa kun en omista enkä käytä. Mutta kun pehmenneistä lehdistäoli  paksua keskikohtaa sopivasti ohennettu, niin itse kääryleiden täyttö ja rullaus kävi nopeasti. Ihana tuoksu täytti huushollin, kun kääryleet muhivat uunissa pehmeiksi ja meheviksi. 

Tästä sain hienon idean, että järjestäisin illan, jossa kokataan kimpassa kaalikääryleitä. Olisikohan tulijoita..?

Itse arvostan käsillä tekemistä ja sitä elämystä, mikä syntyy, kun näkee lopputuloksen. Suurella sydämellä tehty ruoka maistuukin paremmalta.