Mämmimoussekakku

18.04.2019

Hain mämmille vaihtelua viime viikolla...

Aamulla keitin kinuskin: 2 dl kasviskermaa ja 2 - 2,5 dl ruskeaa täysruokosokeria/ fariinisokeria. Keittelin n. 30-40min , kunnes vesitestissä muodostui pysyvä pisara. Annoin kinuskin jäähtyä.

Tein keksipohjan: 100g vegaanisia keksejä ja 40 gr sininen Keiju. Painelin pohjan 18-20 sentin irtopohjavuokaan (rasvasin vuoan reunat marganiililla) ja annoin seistä jääkaapissa moussen valmistuksen ajan.

Mousse: 200 g mämmi ( käytin sokeroimatonta), 1-2 dl sokeria (voi laittaa makunsa mukaan),

1,5 dl appelsiinimehu+ n. 1,5 tl agar jauhetta (keitin 3 min samalla  kevyesti vatkaten), jätin jäähtymään.

Vatkasin vegaanista kermaa (Sure whip) n. 2,5 dl vaahdoksi. Yhdistin vaahdon ja mämmin, vatkaten seoksen tasaiseksi.

Kun agar-seos oli hieman jäähtynyt, lisäsin sen seokseen vatkaten hyvin. Kaadoin moussen keksipohjan päälle, sai kopauttaa pari kertaa ja painella massaa, että sai ilmakuplat pois.

Moussen päälle laitoin kinuskia ja veitsellä "marmoroin" pintaa, tein kuvioita. Annoin hyytyä jääkaapissa n.4 h.

Kakku oli kermainen, mämmin maku mieto ja appelsiinin maku kevyesti maistui. Enemmänkin mausteita voisi laittaa, ehkä raastettua appelsiinin kuorta, suklaapaloja, tai tuplasti kinuskia, jotta se leviäisi myös kakun sivuille...

Hyvää pääsiäistä! :)