Omenapiiras

01.09.2018

Jokin aika sitten piti leipoa kaverin pyynnöstä mehevä omenapiirakka.

Aikani keittokirjoja selailin ja löysin Kaarina Roinisen ohjeen, Aprikoositorttu, jonka muutin vegaaniseksi. (Ohje löytyy hänen kirjastaan: Kaarinan parhaat leivonnaiset.)

Kananmunan korvasin tälläkertaa kaupan kananmunan korvikkeella ja käytin vegaanista margariinia. (Nestettä voi laittaa pari rkl enemmän, riippuu käytetyistä vehnäjauhoista, jos massa näyttää liian kuivalta.) Tällä ohjeella tulee kaksi pientä tai yksi isompi vuoallinen piirakkaa.

Käytin pientä matalaa lasivuokaa, jossa oli leivinpaperia pohjalla.

Keitin omenalohkoja hetken sokerisiirappiliemessä ja maustoin isolla määrällä kanelia. Asettelin omenalohkot pohjan päälle ilman nestettä. Pinnalle lisäsin koristeeksi ja makua antamaan mantelilastuja.

Paistoin n. 30 min. Paistoaika riippuu paljon uunista ja käytetystä vuoasta.

Namia oli kaura vaniljakastikkeen kanssa.