Kevään kevyt paprikakeitto

08.05.2019

Keitin tuoreesta paprikasta, kasvisliemikuutiosta ja mausteista keiton ( reilu kilo paprikasuikaleita kattilaan, freesaus öljyssä, sitten vettä 2 l  asti, lisäsin  2 kasvisliemikuutiota, ja mm. cajunmaustetta, suolaa, hiven pippuria). Sekaan laitoin kevätsipulia ja annoin kiehua kymmenkunta minuuttia. Keiton suurustamiseen olisi käynyt hyvin maizena, riisijauho tms. mutta minulla oli keitettyä kvinoaa, jota lisäsin 2 litran keittoon n. kolme desiä.  Bamixilla surautin keiton sileäksi. Kvinoasta jäi kauniisti jäljet soppaan näkyviin. Väri oli voimakkaan oranssi ja maku mausteisen hyvä. Yleensä olen käyttänyt paprikaa mm. vihannespatoihin, pitsaan tai tuoreena leivän päälle, mutta toimii keitossakin hyvin. Mukaan olisi voinut laittaa esim. Härkistä tai seitania. Meille se maistui näinkin.