Seitan ja gluteeniton versio siitä

08.01.2019

Joulun jälkeen se alkoi; tahtoo tehdä itse seitania. Käsi kesti taas vaivaamista jonkin verran. Ostin jo nyt kaupasta välillä leivänpäällistä, ulkomailta tuotua 35,- kilohintaan..

Ohjeita löytyi useampia netistä ja keittokirjoista. Kiitosta vaan kaikille seitan-pioneereille :) !

Maustaminen on tärkeää, mutta niin on koostumuskin. Laittaa paljon gluteenijauhoa, niin tulee tiivistä.  Keittäen, paistaen, folion kanssa, kokeilin jopa valella paistia valkosipuli-margis -seoksella. Tuoksu oli kyllä mahtava huushollissa, vaikka en juurikaan valkosipulia yleensä käytä. Ei huonoa sekään maun puolesta silloin, ja vielä parempaa kahden päivän jälkeen, kun viimeisiä syötiin.

Gluteenitonta kyseltiin, ja aloin kehittelemään sellaista. Papu-gramjauho -yhdistelmä on

hyvä, mutta lopputulos  ennemminkin murekemainen. Gluteenijauho kun antaa paistille sen koostumuksen, enkä keksinyt oikein vastaavaa gluteenitonta. Kvinoa tai riisi toki toimii myös, mutta hiukkasen puuromainen, mielestäni. Jauhoin härkistä sekaan ja sain kuin sainkin melkein paistin aikaiseksi..

Lopulta taisin tälläkertaa hyväksyä, ettei paistia  nyt syntynyt, ja valitsin voittajaksi papu-gramjauho ym. seoksen, jolla sai aikaan mukiinmenevän pateen.

Nyt tätä kirjoittaessa tulee mieleen herneproteiinin käyttäminen..Voisi hyvinkin toimia seoksessa.