Siemennäkkäri

01.10.2018

Netissä on monia erilaisia siemennäkkäri-ohjeita.

Olen muokannut ohjeita, vähentänyt usein öljyn määrää ja käyttänyt välillä eri jauhoja.

Viimeksi laitoin hienorakeisempaa polentaa maissijauhojen sijaan. Toimi yllättävän hyvin.

Samoin  Virtasalmen nokkoslettujauho antoi kivan maun näkkäreihin.

Jos laittaa kaurahiutaleita, näkkäreistä tulee hieman pehmeämpiä.

Jos kotona sattuu olemaan kiertoilma uuni, voi samaan aikaan paistaa pari pellillistä. Mutta onnistuu ihan hyvin tehdä yksikin pelti kerrallaan.

Laitan aina leivinpaperin alle ja kertakäyttökäsineet kädessä  levitän taikinan koko pellille.

Paistoaika n. 50-60 minuuttia, jolloin näkkärit ovat tarpeeksi kuivia, ja niiden säilyvyys paranee. Yleensä käännän ne ihan loppuvaiheessa ja laitan ritilälle leivinpaperin kanssa. Ennemmin pidennän paistoaikaa, kuin nostan lämpötilaa. Yleensä käytän n. 155 astetta ja menee noin tunti.

Ihan älyttömän hyviä esim. hummuksen kanssa. Paljon hyviä siemeniä ja mukavasti proteiinia.