Voileipäkakkuja

25.01.2019

Ihanaa päästä taas leipomaan! Tauosta tulikin vähän luultua pidempi, mutta nyt taas..no ei ihan sorvin ääressä, vaan..työntouhussa kuitenkin. :)

Halusin ottaa uusia kuvia ja tein useamman voileipäkakun. Tein yhden kakun yhdistäen tummaa ja vaaleaa leipää, ja totesin, että on hyvä huomioida seuraavia :

A) tumma leipä suosii vahvoja makuja täytteissä sekä

B) kostutus riippuu leivän laadusta, tumma leipähän on tiiviimpää koostumukseltaan.

No B. kohta oli tässä kakussa kunnossa, mutta lisään makua ja mausteita ensikerralla, jos käytän ruisleipää. Tahnat ja täytteet olivat oikein raikkaita ja hyviä muissa kakuissa, joissa käytin vaaleaa paahtoleipää.

Osassa käytin eri merkkisiä ja laatuisia paahtoleipiä, ja löysin omat suosikkini voileipäkakkuihin.

Täytteessä käytin Sukhan tyyliin tehtyä seitanpaistia, olen kehitellyt omaa ohjetta ja tapaa tehdä seitania. On tullut siis syötyä viime aikoina useampi "kinkku/kunkku", miten haluaakaan kutsua sitä. :)