Tuoretta leipää

11.02.2019

Hieno aamu leipoa sämpylöitä tänään!

  Laitoin porkkanasosetta antamaan leipiin väriä ja makua,  ja pehmeyttä ja rakennetta tuli  kaurahiutaleista. Jauhoina käytin hiivaleipäjauhoa ja vähän vehnää.

Vaivasin taikinan käsin, lisäsin jauhoja välillä ja jätin taikinan lepäämään muovin alle 10 min. ajaksi.

Sitten leikkasin sämpylät paloiksi; en juuri riivannut, laitoin vain pellille ja kohotin liinan alla n. 45 min.

Jauhotin sämpylät ja paistoin uunissa n. 15-16 minuuttia, kiertoilma, lämpöä jotain 185 astetta. Pintajauhon takia en laittanut uuniin kostutusta.

Tässä suuntaa antavaa ohjetta :

5 dl vettä, 1 pss kuivahiivaa, 1 rkl sokeria, 4 dl porkkanasosetta, 4 dl kauraryyniä, 1tl suolaa, hiivaleipä+vehnäjauhoa sen verran että taikinaa pystyy käsittelemään.