Tuoretta leipää

11.02.2019

Hieno aamu leipoa sämpylöitä tänään!

Jääkaapissa oli porkkanasosetta antamaan leipiin väriä ja makua, sitten laitoin mukaan kaurahiutaleita. Jauhoina käytin hiivaleipäjauhoa ja vähän vehnää.Vaivasin taikinan käsin, lisäsin jauhoja välillä ja jätin taikinan lepäämään muovin alle 10 min. ajaksi. Sitten leikkasin sämpylän paloja; en juuri riivannut, laitoin vain pellille ja kohotin liinan alla n. 45 min. Jauhotin ja paistoin uunissa n.15-16 minuuttia, kiertoilma, lämpöä jotain 185 astetta.

Tarkkaa jauhon määrää en pysty sanomaan. Tässä suuntaa antavaa ohjetta.

5 dl vettä, 1 pss kuivahiivaa, 1 rkl sokeria,4 dl porkkanasosetta, 4 dl kauraryyniä, 1tl suolaa, hiivaleipä+vehnäjauhoa sen verran että taikinaa pystyy käsittelemään.